white chrismas bundts

Chrismas Bundts

white chrismas bundts

I like big bundts and i cannot lie.. Lieve mensen het aftellen is weer begonnen: Kerst. Het per-fecte excuus om gewoon lekker laat je bed uit te komen. DE dagen waarop de klok er al helemaal niet toe doet. Dus hoppa omdraaien dat ding.

Dagen waarop je lekker mag zondigen. ( Ehm net als andere dagen natuurlijk hallo)met als pronkstuk de mini bundts natuurlijk ( what else) Je denkt namelijk toch niet dat je die kan passeren op tafel? Kijk nou zelf deze feestelijke bundts kunnen toch heel goed op een tafel vol andere goeds.

What’s in it:

 • 350 gram bloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • snufje zout
 • 2 eieren
 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 130 gram boter op kamertemperatuur

Ingredienten voor glazuur:

 • 100 gram poedersuiker (ongeveer 10 eetlepels)
 • 1 eetlepel vloeistof

What to do:

Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.  Zeef en meng de bloem met bakpoeder, cacao poeder en een klein snufje zout. Vul een kleine pan met een laagje water en zet hier passende kom erop. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom en smelt zo langzaam de chocolade.

Meng de eieren, suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren. Meng er de gesmolten chocolade doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor. 

Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen. Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.

Instructies voor het glazuur:

 1. Zeef de poedersuiker.
 2. Meng de poedersuiker met vloeistof en je glazuur is klaar! Het moet een dikke stroopachtige vloeistof worden, die glanst.
 3. Als je glazuur te dun is, voeg je meer poedersuiker toe. Als je glazuur te dik is, voeg je meer vloeistof toe.
 4. Vloeistof kan gewoon water zijn, maar je kunt ook melk gebruiken, citroensap (of een mix water+citroensap), of drankjes zoals sinaasappelsap of limonade! Je kunt er ook een kleurtje aan geven door fruitsappen.

You may also like